Microdosing vs macrodosing: wat is het verschil?

Of je nou antwoorden wilt vinden op belangrijke levensvragen, belemmerende patronen onder de loep wilt nemen of in het dagelijks leven beter in je vel wilt zitten, iedereen heeft andere redenen voor het doelbewust inzetten van psychedelica. Bij sommige mensen past een klassieke psychedelische reis (macrodosing) bij het behalen van hun doelen, en bij anderen eerder microdosing.

Bij Field Trip Health werken we met macrodosing. Bij ons is dat een hogere dosering van psychedelische truffels die je neemt onder begeleiding in een optimale setting. Bij microdosing gaat het om slechts 5-10% van een tripdosering waarbij de effecten voornamelijk op het onderbewuste deel van je psyche werken. De belangrijkste redenen waarom mensen microdoseren zijn een betere stemming, meer helderheid of focus en beter slapen. 

Op de langere termijn worden indirecte effecten genoemd: beter omgaan met emoties, betere relaties en het loslaten van slechte gewoontes of vastgeroeste gedragspatronen. Microdosing heeft een plek in je normale dagelijks leven, omdat je, in tegenstelling tot macrodosing, geen klassieke trip doormaakt. In deze blog vertellen we je alles over het inzetten van micro- en macrodosing.

Microdosing als eerste stap
Voor steeds meer mensen die nog niet helemaal toe zijn aan een psychedelische reis, is microdosing een toegankelijke eerste stap. Een teen in het water, voordat je een duik neemt. Het is een veilige en laagdrempelige manier om meer in het nu te leven, een flow state te ervaren, en contact te maken met je gevoelswereld.

‍Met microdosing werk je op een alledaags, beheersbaar niveau aan het contact wat je hebt met jezelf en je omgeving. Door deze toegenomen verbinding kunnen veel mensen beter door het leven navigeren. Macrodosing is daarentegen een intensere ervaring, een beleving die belangrijk ‘materiaal’ uit je onderbewuste bevat: je verleden, je angsten, je drijfveren en je relatie tot het grotere geheel. Dit kan confronterend zijn, maar je kunt daardoor ook sneller tot een persoonlijke breakthrough komen.

Een macro-ervaring integreren met behulp van microdosing
Zowel bij een psychedelische trip als het integratieproces dat daaraan vasthangt, kunnen er nieuwe inzichten ontstaan. Hierdoor kun je leren om met een nieuw perspectief naar jezelf en je leven te kijken. Sommige mensen zetten microdosing in om het contact met deze nieuwe inzichten te onderhouden, maar ook om zich met hun diepste zelf en het grotere geheel (de wereld, de natuur, het universum) te blijven verbinden. Dit helpt ze om hun inzichten ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

Voor velen voelt een macrodosing reis als een nieuw begin. Er ligt nu een weg voor je, en die weg bewandelen gebeurt niet in de optimale setting, maar in de hectiek van het dagelijks leven. Hier zien we hoe belangrijk het is om te zorgen voor voldoende rust, meditatie, en misschien wel het belangrijkste: compassie voor onszelf en anderen. Microdosing kan hierin ondersteuning bieden. Volgens mycoloog Paul Stamets zijn de psilocybine-bevattende paddenstoelen en truffels hier op aarde om ons te doen beseffen dat we allen in verbinding staan: met elkaar, met de natuur, de cosmos en ons diepste zelf.

Jouw intentie is belangrijk

Het maakt niet uit hoe diep de uitdaging ligt, bij elke dosering zal het resultaat mede bepaald worden door jouw intentie. Welke hobbel wil jij graag overwinnen? Wat wil je nu écht bereiken? Wie wil je zijn? Op basis daarvan kijken wij graag samen met jou welk traject bij jouw wensen en situatie past. Begin met onze psychedelische therapie jouw reis naar persoonlijke groei.

Microdosing onder gedegen begeleiding
Mocht je klaar zijn voor een psychedelische reis, oftewel macrodosing, kun je via onze website je aanmelden voor een programma bij Field Trip Health. Als je daarentegen liever begint met microdosing of als je al een macrodosis hebt gehad en je wilt dit verder uitdiepen met microdosing, dan bevelen wij Microdosing Institute aan. 

Microdosing Institute is een wereldwijd platform voor educatie, coaching en onderzoek. Zij verbinden inheemse kennis met moderne wetenschap om verantwoord, bewust en effectief microdoseren met psychedelica mogelijk te maken. Community is ook een belangrijke factor: je kunt je gratis aanmelden bij de Discordgroep of Facebookgroep waar duizenden microdosers ervaringen uitwisselen. Iedere maand vinden er workshops plaats en een gratis online meetup: Microdosing Tea Time. 

Heb je nog geen ervaring met microdosing, of wil je tijdens je volgende microdosing cyclus de focus leggen op persoonlijke transformatie? De begeleiding en het coaching framework van Microdosing Institute is hier volledig op gericht. Mensen die legaal kunnen microdoseren in hun land of staat, kiezen vaak voor het 6-weken Microdosing Programma. In dit groepsprogramma zijn alle benodigdheden voor een optimaal microdosing proces aanwezig: een dagboek, een helder protocol, jouw intentie, video’s, oefeningen, wekelijks contact met je begeleider en ‘reisgenoten’ ter ondersteuning bij het actief integreren van je ervaring en je inzichten. Lees meer over het 6-Weken Programma en de begeleiders.


Delen:

Begin met jezelf hervinden

Start de scan

Related articles

Begin jouw ontdekkingsreis

Zit je vast in een sleur of een gevoel van lusteloosheid waar je niet uitkomt? Ervaar je angst, constante zorgen, of een gebrek aan vitaliteit? Is er iets dat je blokkeert in jouw vooruitgang? Ontdek of een begeleide psychedelische ervaring geschikt is voor jou.

Boek nu

Wij gebruiken cookies om het gebruik van jouw browser ervaring te optimaliseren. Door het gebruik van deze website ga je akkoord met onze Cookie Policy.

AccepterenWeigeren