Hoe verloopt de aftercare na psychedelische therapie?

Het ervaren van psychedelische therapie is voor veel mensen een intense ervaring. Maar wat doe je na zo’n ervaring en met je gekregen inzichten? Het is van belang om aandacht te besteden aan de aftercare van zo’n ervaring. In deze blog vertellen we je meer over hoe we bij Field Trip Health de aftercare verzorgen na het doorlopen van psychedelische therapie sessies. 

Voorbereiding, ademhaling en app

Er kunnen tijdens de psychedelische therapie veel herinneringen, blokkerende levensovertuigingen en onderdrukte emoties omhoog komen die je nog niet eerder tegen bent gekomen in je bewustzijn. Daarom is het belangrijk om een goed voorbereidingstraject te doorlopen, zodat je veilig kan beginnen aan je reis met psychedelische therapie. Onze therapeuten zorgen voor deze ondersteuning. 

Tijdens deze voorbereiding leer je ook ademhalingstechnieken die gedurende de trip toegepast kunnen worden om je rustig te voelen. Deze ademhalingstechnieken kan je gemakkelijk toepassen in het dagelijks leven om jezelf te aarden en te herinneren aan je opgedane kennis. 

We hebben daarnaast een app ontwikkeld waarin je begeleid wordt met mindfulness oefeningen, muziek en ademhalingstechnieken. Hier kun je ook meer achtergrondinformatie lezen over psychedelische therapie. Deze app heet Trip en is hier te downloaden.

Lezen en Journaling 

Na het afronden van de psychedelische trip, krijg je van ons een aftercare pakket om je ervaringen te integreren in jouw dagelijkse leven. Zo zit er een boek bij wat bijdraagt aan je persoonlijke ontwikkeling. Dit zijn bijvoorbeeld: ‘How to Change Your Mind’ van Michael Pollan of ‘The Prophet’ van Kahlil Gibran. Een mooi notitieboek en brochure met tips zijn ook toegevoegd aan je aftercare pakket, zodat je kan reflecteren op je persoonlijke ontwikkeling door middel van journaling. 

Check-in

Na 1, 3 en 6 maanden na het afronden van de psychedelische therapie hebben we een check-in met je om te kijken hoe het met je gaat. Dit doe je onder andere door een vragenlijst in te vullen die je ook voor de psychedelische therapie en direct na je trip hebt ingevuld. Hiermee kunnen we vergelijken hoe je je voelt. Als we samen merken dat er behoefte is aan verdere mentale ondersteuning, kunnen we je helpen met het zoeken naar een passende psycholoog zodat je je opgedane inzichten verder kan verwerken. 

Om je gekregen inzichten uit psychedelische therapie goed te integreren in jouw dagelijks leven, is goede aftercare nodig. Samen kijken we welke vorm van aftercare na psychedelische therapie het beste werkt. We staan open voor jouw verhaal en onderzoeken graag samen  aan welke persoonlijke doelen je wilt werken. Start je persoonlijke reis met onze psychedelische therapie.

Delen:

Begin met jezelf hervinden

Start de scan

Related articles

Begin jouw ontdekkingsreis

Zit je vast in een sleur of een gevoel van lusteloosheid waar je niet uitkomt? Ervaar je angst, constante zorgen, of een gebrek aan vitaliteit? Is er iets dat je blokkeert in jouw vooruitgang? Ontdek of een begeleide psychedelische ervaring geschikt is voor jou.

Boek nu

Wij gebruiken cookies om het gebruik van jouw browser ervaring te optimaliseren. Door het gebruik van deze website ga je akkoord met onze Cookie Policy.

AccepterenWeigeren